Cum sa ai grija de mobilierul din gradina ta

Cu putina inspiratie si imaginatie, gradina dumneavoastra poate deveni in cateva momente propiul colt de rai. Praful si murdaria se depun destul de des pe mobilierul din exterior, iar conditiile meteo au si ele un impact destul de important asupra acestuia, tocmai de aceea este necesara o atentie deosebita.

Cele mai bune momente pentru intretinerea mobilierului din lemn masiv din gradina dumneavoastra, sunt zilele insorite. Chiar daca temperatura de afara va provoaca sa incepeti alte activitati, nu uitati de obiectele care inca asteapta sa fie curatate si intretinute.

Curatarea acestuia se face cu ajutorul unei carpe umezite in apa si sapun. Sterge-ti mobilierul pe toate partile, iar apoi lasati-l cateva ore pana se usuca foarte bine.

Cand acesta s-a uscat definitiv, se indeparteaza urmele de lac sarit si murdaria. De cele mai multe ori aceasta operatiune se realizeaza cu ajutorul unui smirghel. Dupa ce mobilierul a fost curatat, se lasa din nou aproximativ o ora pentru a se usca.

Retineti ca, toate suruburile sau alte parti metalice ale acestuia care prezinta rugina, trebuie inlocuite.

Urmatorul pas consta in aplicarea unui strat de ulei, avand grija ca acesta sa fie bine intins pe toata suprafata mobilierului, iar cantitatea de ulei in exces trebuie intotdeauna eliminata.

Deasemenea, optional se mai poate aplica un strat de protectie impotriva viermilor de lemn si a mucegaiului.

Uleiul special conceput pentru mobilierul din lemn masiv, nu se aplica niciodata atunci cand acesta este umed. Pe timpul iernii este indicat sa fie mutat intr-un loc uscat sau sa fie acoperit cu huse mai largi din material impermeabil.

Inainte sa depozitati mobilierul pe perioada sezonului rece, nu uitati sa il curatati bine si sa il lasati din nou sa se usuce pentru o perioada de cel putin doua zile.