Avantajele mobilei din lemn masiv

Lemnul masiv este lemnul integral, care nu a fost prelucrat sau macinat in niciun fel, doar in anumite cazuri pentru forme. Vopsirea si finisarea pieselor de mobilier din lemn masiv reprezinta procese care se realizeaza ulterior, transformand-ul in accesorii perfect functionale si rafinate.

Lemnul masiv se incadreaza in orice mediu, indiferent de culoarea ambientala si formeaza o echipa foarte buna impreuna cu florile naturale.

In epoca industriala incepusera sa apara variantele pieselor de mobilier construite integral si din alte materiale precum fierul sau chiar si din plastic, insa lemnul ramane pentru totodeauna materialul de baza in constructia mobilei.

Este durabil si nu se demodeaza niciodata, astfel ca, se poate deasemenea adapta foarte usor cu stilul oricarei case.

Datorita faptului ca isi pastreaza proprietatile un timp foarte indelungat, este considerat mult mai eficient, in comparatie cu alte tipuri de material. Exista totodata posibilitatea de a fi reconditionat atunci cand doriti ca acesta sa raspunda anumitor rigori sau placeri din punct de vedere estetic.

Spre exemplu, un scaun din lemn isi poate pastra locul in familie pentru cel putin 5 generatii, pe cand oricare alt tip de mobilier care nu poate fi reconditionat se uzeaza si isi pierde cu timpul din calitatile si proprietatile initiale.

In prezent, datorita evolutiei surprinzatoare, ne putem bucura de mobila din lemn masiv in diferite forme, culori si stiluri.

Deasemenea, datorita noilor lacuri ce pot fi aplicate asupra mobilierului, acesta devine si mai rezistent la umezeala, zgarieturi sau la actiunea altor solventi, iar mobila din lemn masiv, poate fi fabricata in momentul de fata din numeroase esente lemnoase, precum teiul, stejarul, fagul sau frasinul.

In functie de piesele de mobilier alese de dumneavoastra, acestea pot fi deasemenea personalizate cu pictura manuala. Puteti alege intotdeauna piese din lemn masiv care sa se potriveasca cu personalitatea si interiorul casei.